Zonder goed te weten wat Sociaal Kabaal doet ging ik met veel nieuwsgierigheid aan de slag. De eerste dag deed ik direct al wat onderzoek naar daklozen in Deventer en ging ik met Catelijne op stap naar Samen in de Van Nelle fabriek Rotterdam. Samen zorgt er voor dat kinderen die opgroeien in armoede toch leuke dingen kunnen doen. Bijvoorbeeld een verjaardag vieren of meedoen aan sport. De hal stond vol met dozen, klaar om te versturen naar de gezinnen. Per jaar worden er ruim 80.000 dozen verzonden naar gezinnen die wel wat extra’s kunnen gebruiken.

De volgende dag stond er een online kennismaking op het programma. Veel termen gingen bij mij het ene oor in en het andere oor weer uit, maar Catelijne wist er een offerteaanvraag van te maken.

Met de metro naar Slinge om daar te kijken bij het Arboretum Pendrecht. Er kwamen ook mensen een presentatie geven over vergroening, ook bij metrohalte Slinge.

Wat een drukke kantoordag! Zoom meeting, bellen en tussen de bedrijven door de btw berekenen voor de omzetbelasting, nieuwe relatiegeschenken uitgezocht, kahoot gemaakt en onderweg naar huis de post weg gebracht.

Weer een ochtend op pad voor een ontbijt bij een wijkpastoraat in Rotterdam West. Helaas was er verder niemand voor het ontbijt ivm ramadan. Maar de zelf meegebrachte koeken waren erg lekker. In de middag nog wat kleine klusjes op de website gedaan en mijn stage administratie afgerond. 

Het was erg leerzaam om zo mee te kijken en te ontdekken wat er allemaal komt kijken om te ondernemen. En ja, niet alles wat er gedaan moet worden is altijd leuk om te doen. Gelukkig kan je soms aan een ander vragen om te doen.

Koen Diemel